3d Animation - Animator
3d animation -Tegning - 3d-Visualisering - VFX - Galleri - Games FAQ - Kontakt
3d animator CGI

Nyheder - Maya - 3ds Max - Mudbox - Z-Brush - 3d-Coat - Houdini - Vue - RealFlow -Plugins - Forum - Blogs Nordsjælland

ny
Tutorials
Google youtube 3d animator cgi


Software


 


Velkommen

Denne side omhandler 3d software.
Der findes efterhånden utrolig meget software derude og det kan være svære at vide hvad man skal vælge.
Her er et udvalg af nogle af de stærkeste programmer indenfor 3d software:

  • Maya
  • 3ds Max
  • Mudbox
  • Z-Brush
  • Vue
  • RealFlow

Maya er et af sværdvægterne inden for 3d industrien. Maya er et stykke top professionelt program som inden for spil og især film industrien, firmaet ILM bruger Maya som primær platform. 3ds Max er nok det mest udbredte 3d program i dag, og der er meget hjælp at hente til at lære at bruge det, samtidig er det utroligt alsidigt og med et utallig af plugins placerer det 3ds Max som et sikkert valg. Hvis vi kigger nærmere på Mudbox, Z-Brush og 3d-coat er de alle 3 modellerings programmer, men de er vidt forskellige.

Mudbox er også et Autodesk produkt som Maya og 3ds Max og er derfor kompatibelt med disse. Mudbox kræver en del ram, når der subdivides* men er ellers nemt at gå til i modsætning til Z-Brush. Udviklerne af Z-Brush har fået hård kritik for brugerfladen af Z-brush, men det er stadigvæk det mest avancerede modelerings værktøj idag. Og i modsætning til mudbox kræver det færre ram og og langt mindre grafikkort for at modelleringen løber flydende. Ingen nærmere sig Z-Brush når det kommer til performance, her er det i sin egen liga. Sidst nævnte program, 3d-coat, er et mindre men stadigvæk godt stykke modellerings software, og det anbefaledes at hente deres demo, bla. deres voxel sculpting gør det ultra nemt for begyndere at modellere.

Når det kommer til 3d landskabs-modellering anbefaledes kun et program, og det er Vue fra e-onsoftware, det er simpelthen uovertruffet og leverer over hele linjen. Typiske 3d programmer bruger et frit perspektiv, Vue er desværre et kamera baseret program, men dette faktum er en lille detalje som overskygges af fantastiske features og funktioner.

Sidste program her er måske det mest avancerede, det beregner fluid dynamics, og kan gengive partikel simulering 100% naturtro. Røg, ild, væske mm. kan beregnes til mindste detalje og det er et "must have" for VFX interesserede.

 


*Mesh Subdivision er en teknik der bruges til at tilføje flere detaljer til et polygon mesh, ved at bryde det op i mindre stykker.


 

 

 

 

 

2010 | 3danimator.dk - All rights reserved
      FAQ Kontakt